Машиностроител става зам.-министър на правосъдието

Илия Ангелов и Иван Йорданов са новите заместници на Зинаида Златанова

Автор: Силвия Георгиева

Премиерът Пламен Орешарски назначи Илия Ангелов и Иван Йорданов за заместник-министри на правосъдието, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Иван Йорданов е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски” и европейско и международно право в университета „Гьоте” във Франкфурт, Германия. Специализирал е в Австрия и САЩ. В периода 2007-2010 г. е бил юрисконсулт в дирекция „Аграрно развитие” в МЗХ, а след това заема различни позиции в МВнР, като в момента е управляващ Консулството на Република България във Франкфурт на Майн.

Илия Ангелов е роден през 1957 г. Магистър е по технология на машиностроенето и металорежещи машини от ВМЕИ – Варна. Завършил е и Академията на МВР. Работил е като технолог в комбината за мотокари в Пловдив. В периода 1987-2003 г. е заемал различни длъжности в „Охранителна полиция” към ОДП – Пловдив. От 2003 г. е в ГД „Охрана” към Министерството на правосъдието, като в момента е директор на Областната дирекция „Охрана” в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Само преди месец, когато стъпи в длъжност, Пламен Орешарски обеща, че експертността ще бъде основният критерий, по който ще избира своите минситри. Премиерът бе категоричен, че в кабинета няма да има нито едно име, което не е експерт в съответната област, за която ще отговаря.

Коментари: 0