Mercedes изпревари Audi и вече е №2

BMW остава лидер с продадени 149 660 коли през ноември

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Автомобилният концерн Mercedes-Benz отчете по-високи продажби от Audi за първи път през тази година и през ноември стана вторият най-голям производител на луксозни коли в света. Новата линия компактни модели на звеното на Daimler AG привлече нови клиенти и помогна за придвижването напред, пише Bloomberg.

През ноември 2013 г. Mercedes достави 133 440 нови автомобила, което е с 11% повече от съпоставимия месец на миналата година. По този начин базираният в Щутгарт производител изпревари конкурентите от Audi. Звеното на гиганта Volkswagen за производство на луксозни коли е продало 132 050 коли през миналия месец. Bayerische Motoren Werke AG (BMW) защити първото си място, след като през ноември от едноименната марка са доставени 149 660 превозни средства.

Ноември беше петият пореден месец, в който темпът на растеж при продажбите на Mercedes успява да изпревари увеличението на доставките при BMW и Audi. Това обаче е първият месец от декември 2012 г. насам, в който звеното на Daimler продава повече коли от базираната в Инголщат Audi. Mercedes слезе на третото място през 2011 г. и от тогава досега се опитва да върне част от загубените позиции.

Подкрепи Economic.bg