Местан: Кой и защо има достъп до класифицирана информация

Визирам изявление на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е представил пред медиите подробности от материалите, свързани с г-н Бисеров, поясни лидерът на ДПС

3677 ~ 1 мин. четене

Установявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Визирам изявление на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е представил пред медиите подробности от материалите, свързани с г-н Бисеров, в смисъл – направил е твърдение, че става въпрос за превод на парични средства от една в друга държава. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от „Фокус”. Цветан Цветанов направи това изявление пред медиите преди обед.

„Ако г-н Цветанов се е позовал на информация от прокуратурата, ако неговото твърдение като време следва информация, огласена от прокуратурата, аз се извинявам. Но, ако неговите твърдения предшестват официалните данни на прокуратурата, задавам въпрос на главния прокурор – кой и защо има достъп до класифицирана информация”, заяви Местан.

„Аз не разполагам с такава информация и няма как, защото както чухте от главния прокурор, става дума за класифицирана информация. Бих искал да попитам – има ли хора в българската държава, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация. След като тези факти стават известни едва тази сутрин, кога и по какъв ред са се добрали до тази класифицирана информация?”, попита Местан.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обясни пред журналисти в парламента, че твърденията му от сутринта по отношение на Христо Бисеров се основават на лични наблюдения.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg