"Нестандартните" профили във Facebook са над 100 милиона

Кучета, котки и тостери са само част от нечовешките профили в социалната мрежа

272 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Над 10% от профилите във Facebook не са на хора, показват данните на компанията за маркетингови проучвания eMarketer. Изследването сочи, че нестандартните профили - кучета, котки, тостери и др., са над 100 милиона.

Дори създателят на Facebook Марк Зукърбърг е създал профил на своя домашен любимец, като кучето му Бийст има над 1.5 млн. приятели.

Профилите във Facebook са около 1 млрд., а около 889.3 млн. от тях са на реални хора. Тъй като интересът към социалната мрежа не намалява, прогнозите са, че през 2014 г. нейните потребители ще са 1.11 млрд.

В момента най-голям ръст се наблюдава в Индия, страните от Близкия изток и Африка. Във всеки от тези региони до края на годината се очаква да бъде отчетено увеличение на потребителите с 30%. В САЩ и Западна Европа процесът е с доста по-скромни темпове. Прогнозите са, че през 2017 г. потребителите на Facebook ще достигнат 54.7% от ползвателите на Интернет - днес числото е 42.6%.

Инвеститорите обаче се безпокоят, че тийнейджърите в развитите страни започват да губят интерес към Facebook и не го смятат за "готин". Виждайки, че родителите им се присъединяват към социалната мрежа, те се отдръпват от нея. Притесненията са породени от данни, че 40% от младите потребители на Facebook очакват тази година да влизат в него много по-малко, отколкото в миналото.

Подкрепи Economic.bg