Nokia иска обратно обезщетение от бившия си шеф

Стивън Елоп обаче не се е съгласил, позовавайки се на факта, че към настоящия момент се намира в развод и съпругата му може да го обвини в умишлено намаляване на компенсацията си

88 ~ 1 мин. четене

Nokia е помолила на бившия изпълнителен директор на компанията Стивън Елоп да намали размера на своето 25-милионно обезщетение след напускане на компанията, но той е отказал, съобщава Financial Times.

Kомпенсацията за Елоп в размер на 25 милиона щатски долара, когато сделката с Microsoft за придобиване на бизнеса със смартфони на финландската Nokia бъде финализирана,  предизвика редица негативни реакции превид лошото състояния на телефонния гигант.

Председателят на Съвета на директорите на компанията и неин временен ръководител Ристо Сииласмаа веднага обяви, че подобни пунктове присъстват в договорите на всички предишни изпълнителни директори. След това, обаче, се оказа, че Сииласмаа е изопачил фактите.

За да потушат отзвука на недоволство в страната представителите на финландския производител са помолили Елоп да намали размера на своя бонус. Той, обаче, не се е съгласил, позовавайки се на факта, че към настоящия момент се намира в развод и съпругата му може да го обвини в умишлено намаляване на компенсацията си.

Подкрепи Economic.bg