Нови висоти в парламентарните дебати

Леки жени, леки мъже, тежки пороци, шкембе чорба и телета бяха темите на диспут на депутатите

124 ~ 2 мин. четене

Парламентарните дебати в пленарната зала достигнаха нови висоти на днешното заседание. Поводът беше докладът за полетите на правителствения Авиоотряд 28, който бе преместен като първа точка. „Авиоотрядът е използван многократно за превозване на футболни отбори, не само на Бистришките тигри, използван е и от волейболен отбор, използван е за заснемане на филми, за полети за наблюдение на телето Бойка, което беше подарък на премиера”, изреди от парламентарната трибуна председателят на временната комисия за Авиоотряд 28 Венцислав Лаков от „Атака”.

„Има съмнения, че Авоотрядът се е използвал за превозване на съмнителни леки жени с тежки пороци”, заяви от трибуната Антон Кутев от Коалиция за България. “Казахте, че не се знае кой пътува – да, наистина, в голяма част от полетите не се знае кой пътува в самолета. Няма гражданска компания, в която да не се знае кога и кой пътува. Не бил виновен шефът на Авиоотряда. От Президентството се знае кой пътува – няма нито един полет, поръчан от Президентството, в който да не се знае кой пътува, а от Министерски съвет не се знае, защото безотговорен човек в лицето на Бойко Борисов е отговарял за тая работа", допълни Кутев.

Дебатът провокира участието и на бившия министър на Културата Вежди Рашидов от ГЕРБ, който коментира, че в залта се води недостоен дебат, и за пореден път призова парламента да обърне внимание на протестите извън Народното събрание. Апелът му бе посрещнат с подмятания от редиците на ДПС, на които Рашидов отговори с думите: “Ти дори не беше камериерка на Доган, когато аз го хранех с шкембе чорба”.

“Нямало е терористи, нямало е бомби. Ако е имало бомби, са били само силиконови, но тези полети са били незаконни”, пък се изяви Волен Сидеров.

След 12:30 часа започна блиц контрол с участието на премиера Пламен Орешарски и вътрешния министър Цветлин Йовчев, които ще отговарят на въпроси за мерките за справяне с увеличения имигрантски поток.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg