Новият GT-R на Nissan ще е по-бърз от Bugatti Veyron

Колата ще се ускорява от 0 до 100 км/ч. за точно 2 секунди

252 ~ 1 мин. четене

Новата модификация на японската автомобилна компания Nissan - моделът GT-R, който се разработва от подразделението Nismo и английската фирма Williams Advance Technology, ще е по-бърз от Bugatti Veyron Super Sport, похвалиха се японците.

Най-бързата "Годзила" ще носи моделното обозначение Nissan GT-R Nismo, като в нея се очаква да има сериозни модернизации. На този етап повече подробности не се разкриват, но се знае, че GT-R ще бъде подложен на сериозна "диета", предаде fakti. За да бъде олекотена колата в нея ще се използват много детайли от въглеродни сплави.

Промените по 3.8-литровия битурбо двигател също няма да са малко, а крайната цел е повишаване на мощността до над 570 к. с. Умопомрачителната динамика ще позволи на японската "Годзила" да ускорява от 0 до 100 км/ч. за точно 2 секунди.

Ако това наистина се случи, Nissan GT-R Nismo ще стане по-бърз от най-титулуваните марки като Bugatti Veyron Super Sport, McLaren P1, Koenigsegg Agera и Ferrari LaFerrari. При това крайната цена на GT-R Nismo ще е в пъти по-ниска.

Работата над уникалната кола ще завърши в началото на следващата година, а според плановете продажбите ще стартират през втората половина на 2014 г. Японците се надяват и да подобрят рекорда на "Северната дъга" на пистата "Нюрбургринг".

Подкрепи Economic.bg