Няма правно основание да се вземе лиценза на ЧЕЗ

Според източник на Economymagazine.bg в момента Делян Добрев, Лиляна Павлова и членовете на ДКЕВР търсят начин да изпълнят заръката на Борисов

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Таня Киркова

Икономическият министър Делян Добрев, вицепремиерът и регионален министър Лиляна Павлова, заедно с Държавната Комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) все още не са открили как точно да изпълнят заръката на премиера Бойко Борисов и до края на деня да отнемат лиценза на ЧЕЗ.

"Все още се умува как да се отнеме лицензът на ЧЕЗ. В момента се търси правно основание да се направи", каза източник на Economymagazine.bg от управляващата партия.

"Те просто не могат да докажат, че има причина да го вземат, тъй като в доклада на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) се казва, че дружеството изпълнява ангажиментите си по закон", каза още източникът.

На извънредна пресконференция днес Борисов обяви, че до края на деня електроразпределителното дружество остава без лиценз, което дори доведе до прекратяване на борсовата търговия с акциите на дружеството.

Подкрепи Economic.bg