Очакват засилен трафик заради празниците

Пътните настилки са сухи, на места мокри, шофирайте с повишено внимание, предупредиха от МВР

Снимка: Антон Ковачев

Всички ГКПП-та са отворени и проходими, като очакванията са за засилен трафик заради четирите почивни дни. Пътните настилки са сухи, но шофирайте с повишено внимание, предупредиха от МВР.

На българо-гръцката граница е създадена специална организация за преминаване за празничните дни. Има засилено полицейско присъствие в граничните контролно-пропускателните пунктове.

При завишаване на трафика има готовност да се отворят допълнителни трасета за преминаване. Според данни от румънската Окръжна дирекция „Пътища и мостове” - Крайова, вследствие на ремонтни работи на моста на ГКПП Железни врата 2, е наложено ограничение за преминаване на моторни превозни средства, които се пропускат, ако общата им маса заедно с товара не надвишава пет тона. Скоростта на преминаване е ограничена до 5 км/час. Ремонтните работи се очаква да бъдат приключени на 15 юли 2012 г., докогато ще важи и ограничението.

Препоръчва се на пътуващите да използват и ГКПП – Лесово за преминаване в Турция. Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево” – ГКПП „Калотина” са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци, към Румъния през Дунав мост, Ферибот Оряхово, към Македония - Гюешево. 

Коментари: 0