Още 9.5 млн. лв. за проекти по Програмата за селските райони

Средствата са за построяване и развитие на информационни центрове, читалища и джамия

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Над 9.5 млн. лв по Програмата за развитие на селските райони (ПРСП) са отпуснати за построяване и развитие на информационни центрове, читалища и джамия, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Десетте одобрени проекта са по мерките 313 "Насърчаване на туристическите дейности", 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 "Обновяване и развитие на населените места".

Ще бъде реставриран мюсюлмански храм, който се намира в Мадан. Средствата ще бъдат вложени в архитектурно-строителни дейности, водопровод и канализация, система за отопление и вентилация.

Общините Борован и Чипровци ще ремонтират две читалища - в селата Добролево и Железна. Брегово и Левски са спечели проекти за създаването на центрове за общинските настоятелства информационни и комуникационни услуги. В град Пордим ще бъде обновена сграда-музей и превърната в информационен център. Предвижда се и реконструкцията на център за спортни игри и развлечения, тенис корт и сграда.

В град Етрополе ще бъде построен нов многофункционален спортен и младежки център. Реновирана и обзаведена ще бъде и зоната за хора в неравностойно положение.

Подкрепи Economic.bg