Pioneer пуска мобилно приложение за инвеститори

Инвестиционният фонд на UniCredit стартира апликация за Android и iOS, която ще дава информация за цени, доходности и др.

332 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Инвестиционният фонд на UniCredit - Pioneer Investments пусна първото мобилно приложение за инвеститори в България. Апликацията може да бъде изтеглена безплатно от сайта на компанията, за да държат фондовете си винаги "подръка".
 
Приложението е достъпно за мобилните операционни системи Android и iOS. Апликацията дава достъп до цените на дяловете на взаимните фондове, информация за реализираната доходност за различни времеви периоди, както и графики с резултати.

През следващите няколко месеца Приложението на Pioneer Investments ще бъде обогатено и със секция съдържаща информация за дружеството - месечни бюлетини на фондовете и видео интервюта на теми свързани с инвестициите.
 
Приложението на Pioneer за мобилни телефони стартира в Австрия и шест държави от Централна и Източна Европа - България, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Полша. Във всяка една държава приложението се предлага адаптирано на местния език.

В България Pioneer Investments е лидер на пазара на колективните инвестиционни схеми, като към 21 септември 2012 г. нетната стойност на активите на фондовете му възлизат на малко над 220 млн. лв. От началото на годината фондовете са увеличили стойността на активите си с 18%.


Подкрепи Economic.bg