Почина актьорът Робин Уилямс

Първоначалната информация е, че 63-годишният носител на Оскар се е самоубил

Почина актьорът Робин Уилямс

Снимка: thedrum.com

600 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Полицията в Tiburon, Калифорния съобщи, че носителят на Оскар Робин Уилямс е открит мъртъв в дома си вчера около обед, съобщават световните агенции. Първоначалната информация е, че причината за смъртта му е самоубийство чрез задушаване.

Мара Робъртс, отговарящ за връзките с обществеността на Уилямс, потвърди трагичната новина, заявявайки, че 63-годишният комик се е борел с тежко депресивно състояние. Други източници посочват, че той е имал сериозни проблеми със зависимост към алкохол, заради които е постъпвал и за лечение в клиника.

Съпругата му се обръща с думите: „Тази сутрин аз загубих съпруга си и мой най-добър приятел, а светът загуби един от най-обичаните си артисти и прекрасни човешки същества.“ Тя призова да бъде уважена скръбта на семейството, а фокусът да не попада на смъртта на Робин, а на безбройните моменти на радост, които той е подарявал на милиони.

Робин Уилямс е носител на най-престижната награда за кино Оскар - за поддържаща роля в Добрия Уил Хънтинг (1997 г.). Има и три номинации за главна мъжка роля за: Кралят на рибарите (1991 г.), Обществото на мъртвите поети (1989 г.) и Добро утро, Виетнам (1987г.). Уилямс е носител на 54 други награди и 67 номинации. С десетките си запомнящи се роли оставя ярка следа в няколко поколения любители на изкуството.

Коментари: 0