Почивка на яхта в Гърция - 400 лв. на седмица

Компания от 4-6 души може да плати между 1 200 и 2 000 евро

Една седмица на яхта в Гърция струва 400 лв. на човек, показва справка на "Стандарт" за офертите на агенциите и частните собственици. Като екстра се предлага самостоятелно избран маршрут и места, които да бъдат видяни. Наемът на лодка за 4-6 души за круиз в Средиземноморието струва между 1200 и 2000 евро на седмица.

Най-евтино е, ако се намери човек, който сам отдава лодката си и сам е капитан. Тогава цената за 4-ма души пада до 2500 лв. за седмица. Ако пък някой от почиващите имат свидетелство за управление на ветроход, плаването може да излезе още по-евтино - 1200 евро за компания от 4-6 души.

За наем на капитансе плаща 130 евро на ден и цената скача с още 40 лв. на човек на ден. Отделно обичайно плащате депозит за лодката, който е около 1200 евро, които в края на плаването ви се възстановяват. Има и такса за почистване на лодката - 60 евро еднократно.

Храната, напитките и транспортът до пристанището в Гърция също са за ваша сметка. За да си наемете лодка обаче, трябва да го направите няколко месеца предварително. В момента има оферти за края на август, септември и октомври. Според експерти това е най-подходящото време за подобни круизи, защото тогава жегата е поносима.

Коментари: 0