Пощенска намали лихвата по жилищни кредити на 4.5%

Стойността е за първата година, а за остатъка от периода е 6.5%

228 ~ 1 мин. четене

Една от най-големите банки на пазара на жилищни кредити у нас - Пощенска банка, намали плаващата лихва по ипотеките си до 4.5% през първата година. През остатъка от периода процентът е 6.5, съобщиха от финансовата институция.

Промоционалните условия, които важат за жилищни кредити, усвоени до 31 декември 2013 г., включват и по-ниска месечна такса за управление на заема. Банката предлага и възможност за гъвкаво погасяване на месечните вноски с опцията "Флекси", която позволява пропускане на една вноска годишно или намаляване на вноските наполовина - до 6 вноски по кредита в рамките на всяка календарна година. Офертата е валидна за нови кредити, усвоени за покупка, ремонт, подобрения, строеж и довършване на жилище.

Наскоро банката представи за първи път на българския пазар "Спестовен жилищен кредит", с който лихвата по заема намалява автоматично и може да се понижи до 5.9%, когато кредитополучателите увеличават размера на спестяванията си в банката.

До края на годината всички жилищни кредити, предлагани от Пощенска банка, са без такси за кандидатстване и предсрочно погасяване със собствени средства след третата година. Кредитополучателите могат да се възползват и от гратисен период по главницата за първите 12 месеца от заема.

Подкрепи Economic.bg