Премиерът открива изложба на отбранителна техника

Панаирът ще запознае българските фирми с нововъведенията от чуждия пазар

6638 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Аню Ангелов ще открият Десетата юбилейна международна изложба на отбранителна техника „ХЕМУС - 2012 - отбрана, антитероризъм и сигурност”, съобщиха от правителствената информационна служба. Събитието ще се проведе в град Пловдив. 

На него ще присъстват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и висшият команден състав на Българската армия.

Изложбата дава възможност за запознаване с потенциала на българската отбранителна индустрия и с високотехнологичните изделия, представени от чуждестранни фирми-изложители.

С решение на МС от 1995 г. е създадена Специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус”, която се провежда веднъж на две години, в последната седмица на месец май.

Мероприятието се провежда под патронажа на министерство на отбраната и министерство на икономиката, енергетиката и туризма. 

Очаква се премиерът да присъства на подписване на договори с изпълнителите на дейности по проект „Развитие на електронното обслужване по електронен път”.

Това е най-големият проект в областта на електронното управление, финансиран от ОПАК „Развитие на административното обслужване по електронен път” на стойност 18 млн. лв. 

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще сключи договори с победителите в четири от лотовете.

Подкрепи Economic.bg