„Престиж 96“ представи новия си завод

Инвестицията в новата модерна фабрика във Велико Търново е на стойност 30 млн. лв.

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Производителят на сладки изделия "Престиж 96" АД представи новата си модерна фабрика във Велико Търново. Производствената база се простира на площ от 28 400 кв. м, а инвестицията за сградата и оборудването за контрол на качеството е на стойност 30 млн. лв.

"Престиж 96" има дългосрочен интерес към българския пазар и ще продължи да се развива", заяви изпълнителният директор Анастасиос Панайотопулос на официалното откриване на сградата днес. "Имаме намерение да инвестираме още в разширяването на продуктовата гама и нова мощна техника", допълва той.

"Престиж 96" е не само топ инвеститор, но и сред най-големите работодатели за региона на Велико Търново. Приветстваме всички инвеститори, които винаги могат да разчитат на нашата институционална подкрепа.", коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Компанията в момента осигурява заетост на над 600 души.

Н. Пр. Димостенис Стоидис, посланик на Република Гърция, Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и областният управител на Велико Търново Георги Рачев уважиха официалното откриване на завода във Велико Търново.

Коментари: 0