Продадоха емблематичния хотел „Метропол“ в Москва

Нито една международна компания не се включи в търга

288 ~ 1 мин. четене

Една от емблемите на Москва – аристократичният хотел „Метропол” – вече е частна собственост. Хотелът, чиято първоначална цена беше определена от кметството на Москва на 8,7 млрд. рубли (215 млн. евро) намери бързо купувач. Купувачът е компанията Охотни Рияд Делукс, филиал на сегашната фирма, управляваща хотела, съобщи говорителката на отдел „Недвижими имоти” към кметството на Москва Оксана Вагина.

Продажбата беше извършена в рамките на приватизационна програма на нежилищни недвижими имоти, започната през 2004 г. от общината.

Според експертите сумата, на която е оценен хотелът с площ 40 000 кв.м, отговаря на пазарната цена и дори е по-висока от нея. Отсъствието на чуждестранни компании от търга не е никак изненадващо, тъй като международните участници в пазара на недвижими имоти в момента имат други тревоги и считат, че подобни инвестиции в Русия и Източна Европа са рисковани, заяви Олга Кочетова, директор на руския филиал на компанията Найт Франк, международен консултант в областта на недвижимите имоти.

Подкрепи Economic.bg