Първанов: Нещата загрубяха

"Няма да спазвам никакви ултиматуми", заяви експрезидентът

232 ~ 1 мин. четене

"Мая Манолова е учредител на движение АБВ отпреди 3 години. Но това не е новина. Нещата загрубяха повече, отколкото допусках. Който иска - да изключва". Така коментира темата с евентуално изключване от редиците на БСП президентът в периода 2002 - 2012 година Георги Първанов, който е и един от учредителите на движение АБВ, в ефира на бТВ.

"Няма политик, който да е изключен заради две пропуснати партийни събирания. БСП трябва да бъде напусната от онези, които предоха ценностите на партията, а именно ръководството й", добави той.

"Няма да спазвам никакви ултиматуми",  заяви Първанов.  По отношение на записите, той е подал жалба до Софийски районен съд, за да осъди автора на тази клевета, публикувана във вестника.

"Най-голямата ми грешка беше една номинация от 2001 г.", добави експрезидентът. „Председателят трябва да каже какви претенции съм имал до 2008 г., колко пъти съм се намесвал в работата на правителството. През 2008 г. имах една критична позиция. Видях председателят да е казал, че се извинява на партията за Ивайло Калфин. Ивайло Калфин е находка за българската левица”, допълни той.

Коментари: 0