Путин отложил с месец посещението си в България

Сигурно е обаче, че на 9 ноември ще бъде подписано инвестиционното решение за изграждането на “Южен поток”

Руският президент Владимир Путин е отложил с месец идването си в България, информира "Стандарт". По предварителна информация той трябваше да е в София на 9 ноември за подписването за "Южен поток". Както и да направи символична първа копка с премиера Бойко Борисов в Провадия, където се очаква да излиза тръбата на българска територия.

Путин обаче ще дойде през декември, като точната дата още не е ясна. По-вероятно е руският президент да дойде в началото на месеца след визитата си в Турция.

9 ноември досега не бе потвърдена дата от Кремъл за визита в София. Тя обаче бе съобщена от премиера Бойко Борисов.

Путин отложи за 3 декември посещението си в Анкара, което бе планирано за 14 и 15 октомври. От началото на ноември за декември е преместена и визитата му в Индия. Путин пропусна и 4-странна среща в Пакистан за Афганистан в началото на октомври.

Вариантът руският президент да дойде през декември не бил нов. Засега е ясно, че той ще е на работно, а не на официално посещение.

На 9 ноември обаче е 100% сигурно, че ще бъде подписано окончателното инвестиционно решение за изграждането на газопровода “Южен поток”, информираха източници на „Стандарт”. За целта в София пристига председателят на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер.

Коментари: 0