Qualcomm планира увеличение на дивидента с 40%

Компанията обяви на годишната си среща във вторник, че ще повиши тримесечните плащания на дивиденти от 25 цента до 35 цента

152 ~ 1 мин. четене

Производителят на безжично телекомуникационно обурудване - Qualcomm Inc. планира да увеличи изплащания дивидент с 40%, съобщава Financial Times. Освен това компанията ще увеличи обратното изкупуване на акции.

Qualcomm вече се нарежда сред най-големите в технологичната индустрия, след като увеличи стойността си с 6 млрд. долара и достигна 28.4 млрд. щатски долара. Акциите на компанията поскъпнаха с 1.34 долара, или 2%, достигайки 67,97 долара. Това е най-високото ниво от близо март месец на миналата година.

Други технологични компании също увеличават дивидентните плащания и плановете за обратно изкупуване на акции. Жаждата за така важните капитали поставят под натиск Apple и компанията също започна да изплаща повече.

Dell пък е критикувана от някои акционери за плановете си да използва печалбите, за да подкрепи обратното изкупуване, вместо да ги изплаща директно на акционерите.

Qualcomm заяви на годишната си среща във вторник, че ще повиши тримесечните плащания на дивиденти от 25 цента до 35 цента, ход, който ще добави около 700 млн. долара към годишните плащания.

Подкрепи Economic.bg