РЗС вече е без Марешки

Двете формации ще се явяват самостоятелно на изборите

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Коалицията, обявена като "РЗС с Марешки" се разпадна на четвъртия месец от обединението си. За това съобщиха първо от партията на Яне Янев, а по-късно информацията потвърди и Веселин Марешки, който злополучно се появи на днешния многохиляден протест във Варна.

Според РЗС партията е взела решението да се раздели с аптекарския бос на разширено заседание с областните координатори. "РЗС реши да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна", заяви Яне Янев. В съобщение от страницата на партията си той обяви солидарността си с  протестиращите и денонсира споразумението с партията на Марешки.

РЗС използва момента и за да обяви старта на националната си политическа кампания – „Влез в политиката, смени системата”. "Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за Марешки, на граждани и граждански организации",  каза още Яне Янев.  

Сред протестиращите във Варна Веселин Марешки пък призна, че е индивидуалист човек и че партията му ще се яви самостоятелно на изборите. "Обикновени хора ми казват „Ние сме с тебе, но в друга формация!”, коментира пред камерите на телевизиите той. А по-късно се оттегли от протеста в крайморския град, след като бе "помолен" от протестиращите с освирквания "Мафия" и "Марешки вън!". 

Недоволството на варненци днес доведе и до още една политическа раздяла - тази на ГЕРБ с кмета на града Кирил Йорданов.

Подкрепи Economic.bg