„Ранобудните студенти“ отказаха среща с Клисарова

Мотивите за решението им ще обяснят на пресконференция в двора на Софийския университет от 18.00 ч.

Снимка: БГНЕС

100 ~ 1 мин. четене

"Ранобудните студенти" отказват да се срещнат с министъра на образованието проф. Анелия Клисарова. Това стана ясно от съобщение на окупаторите до медиите. Мотивите за решението им ще обяснят на пресконференция в двора на Софийския университет от 18.00 часа.

На срещата с медиите протестиращите студенти ще представят и мнението си за студентските представителства, които заемат пасивна или отрицателна позиция по отношения на окупацията на висши учебни заведения.

"Министър Клисарова твърди, че била искала диалог с нас, а пък ние сме били против законността и сме били имали не граждански, ами политически искания. Г-жо Министър,
докато Вие твърдите, че искате диалог, из проправителствените медии се разпространяват лъжи за Ранобудните. От Вас ние искаме само и единствено оставка. Веднага", написаха "Ранобудните студенти" във Фейсбук.

Преди седмица готовност за разговор със студентите заяви и премиерът Пламен Орешарски, а омбудсманът Константин Пенчев заяви, в ефира на Нова ТВ, че би приел да бъде модератор на подобна среща. Участието му в срещата е сред условията, които предявиха студентите, за да се съгласят на среща с министър-председателя Пламен Орешарски.

Подкрепи Economic.bg