Развиваме конен туризъм с Италия

Това ще превърне страната ни в целогодишна дестинация, смята Иво Маринов

България и Италия може да си сътрудничат в развитието на конния туризъм. Това каза зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на среща с генералния секретар на Международната федерация по конен туризъм (FITE) Луиджи Треоси, с президента на Италианската федерация по конен туризъм (FITETREC-Ante) Алберто Спинели и с вицепрезидента на  Регионалната федерация по конен туризъм на област Емилия Романя Фаусто Фаджоли. Последният е и президент на Европейската академия за развитие на селските територии и селския туризъм (Е.А.R.T. Academy).

Маринов подчерта значението на специализираните форми за туристически услуги, включително конните турове и атракции, за превръщането на страната ни в целогодишна дестинация.

България има прекрасни климатични и географски условия за комбиниране на този вид туризъм, който е незапълнена ниша, с културно-историческия, гурме, приключенския, селския, каза зам.-министърът.

Тези услуги обаче трябва да бъдат сертифицирани и регламентирани, за да се гарантира спокойствието на потребителите. 

Според италианските гости страната ни има отличен потенциал за развитие на този вид туризъм.

Те ще предоставят информация как си сътрудничат с министерствата на туризма и на земеделието в тяхната страна, защото дейността е междинна. Продуктът се предлага от туроператорите, които са членове на организациите, а реално федерацията следи за качеството, сертифицира и промотира създадените маршрути и пакети. Към услугата има подчертан интерес в САЩ и Канада.

Към България бе отправена и покана за участие през ноември в специализираното изложение за конен туризъм във Верона. 

Коментари: 0