Руски активисти номинират Путин за Нобелова награда за мир

Документите за това са били изпратени и получени от Нобеловия комитет на 20 септември

92 ~ 1 мин. четене

Група социални активисти са номинирали президента на Русия Владимир Путин за престижната Нобелова награда за мир, съобщава руското издание Voice of Russia. Документите за това са били изпратени и получени от Нобеловия комитет на 20 септември.

"Международната академия на духовно единство и сътрудничество на народите има добра причина за предлагането на кандидатурата на лидера ни за най-престижната награда", каза директорът на Академията Георги Трапецников днес пред медиите на специална пресконференция. "Всички сме наясно, че мироопазващите действия на нашия президент са изиграли ключова роля в някои региони". "Владимир Путин положи много усилия за овладяване на кризата в Сирия, а действията му говорят повече от думите", аргументира се още Трапецников.

Говорителят на Владимир Путин е заявил пред агенцията, че издигането на кандидатурата на руския президент не е било обсъждано предварително с Кремъл. Малко по-рано кандидатурата на Путин за Нобелова награда за мир издигна и председателят на Фонда за образование Сергей Бучки.

Подкрепи Economic.bg