Седми пореден ръст на петрола

Ралито продължава след данни за намаляване на запасите в САЩ

7690 ~ 1 мин. четене

Цените на петрола се повишиха за седми пореден ден в Ню Йорк - най-дългата серия на дневни ръстове от февруари насам. Фючърсите продължиха възхода след данни за намалелите запаси на нефт в САЩ и статистиката за новопостроените жилища - данни, които дадоха сигнал на инвеститорите, че търсенето на гориво ще се повиши на фона на икономическото възстановяване, пише Bloomberg.

Данните на щатския енергиен департамент показаха, че запасите на бензин са намалели с 1,8 млн. барела през миналата седмица. Предварителните очаквания бяха за ръст от 1,2 млн. барела. Запасите на суров петрол са се свили с 800 хил. барела до 377,4 млн. барела.

Цената на американския лек суров петрол с доставка през август се повишиха с над 61 цента до 90,48 долара за барел в Ню Йорк. Сделките за августовските фючърси ще се сключват до утре. Петролът с доставка през септември се повиши с 51 цента до 90.68 долара за барел.

Фючърсите на сорта Брент с доставка през септември добавиха 0,7% до 105,90 долара за барел по време на търговията в Лондон. Брент определя и цените на горивата в България.

Подкрепи Economic.bg