Шефът на ЕИБ: Гърция ще остане в Еврозоната

Страната ще се справи и с многобройните си икономически проблеми, естествено не без подкрепата на ЕС, смята Вернер Хойер

6542 ~ 1 мин. четене

Гърция ще остане член на Европейския съюз и няма да излезе от еврозоната, а постепенно с времето, страната ще се справи и с многобройните си икономически проблеми, естествено не без подкрепата на ЕС. Това заяви директорът на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ Вернер Хойер, предаде РИА Новости.

"Надявам се, че предстоящите избори ще открият път за разрешаването на гръцките проблеми. Естествено това ще отнеме много време. Прекалено много хора смятат, че гръцката кауза е загубена. Мисля, че това е голяма грешка. Страната ще остане и в ЕС, и в еврозоната. Гърция ще има възможността да реши огромните проблеми, които стоят пред нея. За това ще помогне и продължаващата подкрепа на ЕС, ако гърците искат това", каза Хойер.

Спекулациите за излизането на Гърция от еврозоната се усилиха от май, когато след парламентарните избори се засилиха разногласията относно политиката на рестрикции, която Атина трябва да следва в замяна на международната финансова помощ.

Подкрепи Economic.bg