Sony представи PlayStation 4

Конзолата ще направи значителен скок в развитието си в сравнение с предшественика си PS3

4325 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Японската корпорация Sony представи новата си конзола за игри PlayStation 4 (PS4). Официалното обявяване на устройството беше на пресконференция на компанията в Ню Йорк, предаде ИТАР-ТАСС.

Конзолата ще направи значителен скок в развитието си в сравнение с предшественика си PS3, обеща генералният директор на Sony Computer Entertainment Андрю Хаус. Устройството ще има нови т. нар. социални функции и достъп до друго съдържание освен компютърни игри, филми и музика.

Особено внимание привлече новият контролер Dualshok-4, който ще има сензорен екран, жак за слушалки и допълнителни функции. Нововъведение е и бутонът Share, който ще позволи на играчите да споделят снимки и видео в социалните мрежи, в частност Twitter и Facebook.

Голямо разочарование за милионите фенове на компютърните игри, наблюдаващи пресконференцията онлайн, бе фактът, че Sony не показа самата конзола, така че подробностите за появата все още са загадка.

Информация за новото устройство се появи в средата на 2012 г., но японската компания усърдно пазеше мълчание по въпроса. Все още не е ясна приблизителната цена, на която устройството ще се търгува.

Подкрепи Economic.bg