Sony представи Xperia Z Ultra

Смартфонът може да заснема FULL HD видео клипове под водата

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японската компания Sony представи новото си попълнение в гамата смартфони Xperia Z Ultra, което ще се предлага с 6.4-инчов сензорен дисплей, съобщи CNET. Дисплеят на новото устройство използва технологията Triliuminos, която служи за оптимизиране на цветовете, както и X-Reality за по-добри детайли. Дисплеят на Xperia Z Ultra е с резолюция 1920х1080 пиксела. Смартфонът е с операционна система Android 4.2.2. и ще разполага с 4-ядрен процесор Snapdragon 800 с поддръжка LTE и 16 GB вградена памет, която има възможност за увеличаване с microSD карта с още 64 GB.

Други функции, които Xperia Z Ultra предлага са Walkman софтуер за любителите на музика, вградена 8MP камера, която използва  Exmor RS с функции за HDR снимки и видео. Смартфонът може да заснема и FULL HD видео клипове под водата.

Xperia Z Ultra е прахо- и водоустойчив, а дебелината на корпуса му е 6.5 мм. Устройството ще излезе на пазара през третото тримесечие на тази година, а цената на устройството ще варира в зависимост от различните пазари в различните страни.

Подкрепи Economic.bg