Станишев: За да бъде жизнена, демокрацията се нуждае от сила

"Няма как НС да остане безучастно към това, което се случи снощи", заяви лидерът на социалистите

Снимка: БГНЕС

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

"България се нуждае от оздравяване от атмосферата на омраза, насаждана четири години, когато всеки инакомислещ, който дръзнеше да се противопостави на тази властова машина, която държеше управлението, беше прегазван, гонен дискредитиран, страхът си отиде, но демокрацията, за да са бъде жизнена, се нуждае от сила". Такова мнение изрази лидерът на бълграските и европейски социалисти Сергей Станишев в социалните мрежи. От Economic.bg потърсихме пресцентъра на БСП, откъдето потвърдиха, че профилът, публикувал това съобщение, е актуален.

Малко по-рано лидерът на "червените" заяви, че "няма как НС да остане безучастно към това, което се случи снощи". По думите му вчера сме станали свидетели на опит за превземане на сградата на българския парламент.

"Вчера вечерта видяхме лица и действия, които нямат нищо общо с мирните протести, нито със студентството в България, категоричен е лидерът на социалистите. Какво общо имат те с демокрацията", попита той. "Котараците и Харизанов ли организират тези ултраси и им плащат", попита той и призова ДАНС и МВР да си свършат работата и да кажат кой стои зад ултрасите."В коя демократична държава в и извън ЕС подобно вандалско действие, подобен опит за метеж са допустими, никъде не са допустими", заяви още лидерът на БСП.

Подкрепи Economic.bg