Стойнев: Не водете децата си на тези протести

Десетки хора ми се обаждаха от провинията и питаха дали да идват да помагат, заяви икономическият министър

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Не водете децата си на тези протести. Вероятността да се случи нещо лошо в тази ситуация е огромно. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев пред БНТ. Той беше сред министрите и депутатите, които снощи бяха затворени в парламента, а протестиращите дълго време не ги пускаха да напуснат сградата.

"Аз видях едно друго лице на протеста. Това не са тези интелигентни млади и възпитани хора. Това бяха хора, които искаха сблъсък и да се пролее кръв. Слава богу, че не се стигна до големи инциденти. Смятам, че това не е нормална работа в една демократична държава", коментира Стойнев. "Десетки хора ми се обаждаха от провинията и питаха дали да идват да помагат", добави той.

Според него държавата ще бъде блокирана, ако актуализацията на бюджета не мине в парламента. "Това, че ще се наруши фискалната стабилност, срещу което протестираха снощи хората, не е вярно. Ако няам актуалзиация на бюджтеа, фирмите няма да получат дължимите им 160 млн. лв. Няма да има конкретно финансиране за намаляване на цената на тока за крайнит епотребители - както за бита, така и за индустрията. Този заем по никакъв начин не увеличава дълга", обясни икономическият минитър.

Коментари: 0