Строежът на газовата връзка с Гърция започва до три месеца

Интерконекторната газова връзка България-Румъния ще е готова през май

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

През март 2013 г. започва строителството на интерконекторната газова връзка България-Гърция. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с гръцкия си колега Андонис Самарас, предаде "Фокус". Той уточни, че газовата връзка България-Румъния ще е готова през май, а преди дни в Брюксел бе подписан интерконекторът София-Ниш.

"Очаквам в България да има доста находища на газ. Подготвяйки тези интерконекторни връзки, ще се освободим от стопроцентовата зависимост, ще имаме възможност да доставим газ на нашите икономики, да изнесем, да продадем", каза премиерът.

Според Борисов българо-гръцките отношения са били винаги за пример, дори когато сме били в два отделни блока. "Убеден съм, че магистрала „Струма" ще свърже Солунското пристанище с нашите дунавски пристанища, с магистралата за Белград, с черноморските пристанища и с Истанбул, по магистрала "Марица". Това, което правим в екологията с пречиствателните станции допринася за чистите води от реките, които излизат от България", каза още Борисов.

Коментари: 0