Съдът разреши разкриването на банковата тайна за КТБ

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров опроверга управителят на БНБ Иван Искров - кредитните досиета на КТБ не са изчезнали

Съдът разреши разкриването на банковата тайна за КТБ

Снимка: Стоян Йотов

280 ~ 1 мин. четене

Софийският районен съд е дал разрешение за разкриване на банкова тайна за сметки в Корпоративна търговска банка. Това съобщава БТА, позовавайки се на свои източници в прокуратурата.

По неофициална информация става дума за искане за разкриване на банковата тайна на сметки на кредитополучатели в КТБ. В съобщение без детайли от съда се посочва единствено, че има решение, като не се упоменава в каква насока е.

Говорителят на градската прокуратура (СГП) Елка Ваклинова заяви само, че разрешението все пак е дадено, като не уточни за чии банкови сметки става дума.

Искането от СГП е изпратено в Районния съд на 9 юли, а отговорът, според съобщението на съда, е изпратен на следващия ден. Прокуратурата обаче твърди, че едва днес го е получила.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров опроверга управителят на БНБ Иван Искров. Според държавното обвинение кредитните досиета на КТБ не са изчезнали. Всичките са в банката и могат да бъдат използвани в хода на разследването, въпреки че са непълни.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg