TV7 ударно взима кадри на bTV и „Нова“

След Иван и Андрей, Витомир Саръиванов и Мая Костадинова, Валентина Войкова също ще се присъедини към най-младата национална ефирна телевизия

Автор: Атанас Христов

Най-младата национална ефирна телевизия - TV7 ударно привлича в редиците си кадри на основните си конкуренти bTV и "Нова телевизия". След като стана ясно, че продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов (познати като Иван и Андрей) местят рубриките от "Станция Нова" и възраждат култовото шоу "Сблъсък" в ефира на TV7, изпълнителният директор на групата канали TV7, Super7 и News7 Николай Бареков обяви, че трансферите на знакови телевизионери от основните конкуренти ще продължат.

Новият ководещ на сутрешния блок "Добро утро, България!" на TV7 е Витомир Саръиванов. Телевизионерът започна кариерата си като спортен коментатор в БНТ, а в момента е главен редактор на последния сезон на Big Brother - риалити по "Нова телевизия". Екранен партньор на Вито ще е Мая Костадинова - позната от телевизионния ефир като водеща на предаването за разследваща журналистика "Код: Криминално" по bTV Action.

Друго знаково лице на bTV - водещата Валентина Войкова също ще премине в редиците на TV7, обяви Николай Бареков. Тя и Миа Сантова ще са двете водещи на централните новини, които ще бъдат излъчвани по новия 24-часов новинарски канал - News7.

След новите назначения уикенд програмата на TV7 ще претърпи известни промени. Шоуто "Сблъсък", както и рубриките от "Станция Нова", чието име ще бъде сменено, ще заменят сегашния блок "Уикенд с Миа Сантова". Предаванията на Емил Кошлуков и Люба Кулезич обаче остават, увери Бареков. TV7 обяви и подготовката на риалити, което успешно ще конкурира като мащаб и реализация утвърдените международни формати. Продуценти и лица на формата, който се очаква от март 2013 г., ще са отново Иван и Андрей. "След празниците ще разкажем и за новия сериал, който телевизията подготвя", загатна още Николай Бареков.

"Подписахме дългосрочен договор с TV7. Скоро ще разясним и бъдещите си планове за седмичните рубрики и за риалити формата, който ще тръгне през март", коментира Андрей Арнаудов.

Новото ръководство на TV7, което беше избрано след продажбата на медията, обеща интересна програмна схема, с която да изненадат зрители и конкуренти. Николай Бареков поясни, че не искат да издават повече подробности, за да не дават идеи на конкурентите.

Коментари: 0