Три дружества искат да поддържат „Тракия“

Две обединения и държавната „Автомагистрали“ ЕАД са подали оферти за обществената поръчка

Автор: Атанас Христов

Три компании са подали оферти, с които искат да вземат поддръжката на новите участъци от магистрала "Тракия", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Освен на аутобана, изпълнителите на обществената поръчка ще трябва да поддържат и прилежащите пътни съоръжения на новостроящите се участъци.

Две обединения и една държавна компания са подали оферти. В Обединение "Тракия 2013" влизат "Трейс Груп Холд" АД, "Родопа Трейс" ЕООД, "Трейс Кърджали" АД, "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД и "Пътстрой Бургас" ЕООД. Сдружение "ТРЗП - Тракия" е съставено от дружествата "АЕС - Х" ООД, "РТК" ООД, "БратПел" ЕООД, "Еридантранс" ООД, "Технострой-инженеринг - 99" АД, "ПСТ - Роудс" ЕООД, "Пътинженеринг - М" АД, "ПСТ Холдинг" АД.

В надпреварата участва и "Автомагистрали" ЕАД, което е 100% собственост на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Обществената поръчка е за близо 32 км от Лот 2 "Стара Загора - Нова Загора", плюс допълнителен път от над 5 км. Ще се търси и фирма за Лот 3 "Нова Загора - Ямбол", който е с дължина почти 36 км. АПИ ще избере и фирми, които да поддържат Лот 4.1 "Ямбол - Карнобат", който е дължина на директното трасе 14,8 км и за Лот 4.2 "Ямбол-Карнобат" с дължина 34,28 км.

Коментари: 0