Тристранката обсъжда промени в данъчните закони

С новия текст на Закона за облагане на доходите на физическите лица се отменя преференцията за семейства с деца, които имат ипотечни кредити

96 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще обсъди на заседание проектите на правителството за промени в данъчните закони. Днешното заседание ще бъде под председателството на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Заседанието на социалните партньори ще започне в 10.00 часа в сградата на Министерския съвет. След края на обсъждането, което ще може да бъде наблюдавано от представителите на медиите, ще се проведе брифинг.

С новия текст на Закона за облагане на доходите на физическите лица се отменя преференцията за семейства с деца, които имат ипотечни кредити. Все още се обсъждат промените в семейното подоходно облагане, за чието въвеждане се правят разчети.

Измененията в Закона за местните данъци и такси предвиждат намаление на данъка за автомобили, съответстващи на екологичните категории.

С промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се предлага данъчните облекчения за фирми в общини с висока безработица да се прилагат за райони, в които безработицата надхвърля с 25% средната за страната, а не 35%, както е сега.

Подкрепи Economic.bg