Търг за най-големия частен гръцки остров

Общо 15 острова в южната ни съседка обявени за продан

4232 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Най-големият частен остров в Гърция се продава за 40 млн. евро. Става въпрос за остров Дулихио, който се намира в Йонийско море. Това съобщава италианският информационен портал Espreso.

Обява за продажбата на острова вече е качена в най-известния сайт в света, предлагащ сделки за частни острови. Сред предлаганите острови има и много гръцки, тъй като собствениците им искат да ги продадат предвид кризата.

Според информацията в обявата остров Дулихио е с площ от 5400 дка. На острова има четири хиляди маслинени дървета и ниска обща растителност. Впечатление прави червеният цвят на почвата и големите скали.

Богаташи са заявили желанието си да превърнат острова в райско кътче и луксозен курорт с яхтено пристанище. Подобна инвестиция ще донесе сигурна печалба и ще превърне Гърция в дестинация номер едно за богатите туристи.

За продажба в сайта са обявени общо 15 гръцки острова. Най-висока е цената на остров Патроколос, който се продава срещу 160 млн. евро, следван от остров Оморфи - 50 млн. евро и Дулихио – 40 млн. евро.

Подкрепи Economic.bg