Умен фотоапарат сам решава кога да снима

Устройството е снабдено с GPS приемник, акселерометър, магнитометър, сензори за осветеност, температура и инфрачервено излъчване

3584 ~ 1 мин. четене

Британската компания OMG Autographer е разработила необичаен компактен фотоапарат, който снима без намесата на потребителя, съобщава pixelmedia.bg.

OMG нарича своята разработка първия в света „умен“ фотоапарат. Устройството е снабдено с GPS приемник, акселерометър, магнитометър, сензори за осветеност, температура и инфрачервено излъчване.

На базата на информацията, постъпваща от датчиците, Autographer сам решава кога да направи снимка. Например, при ярко осветление, рязко движение или при зададена температура.

Фотоапаратът е способен да прави по 2000 снимки на ден, заснемайки най-ярките моменти от живота на потребителя. Той може да се носи окачен на врата или закрепен с клипс на дрехите.

Устройството е снабдено с 5 Мп матрица, широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние и обзорен ъгъл 136 градуса, Bluetooth и 8 GB вградена памет.

Размерите на  Autographer са 95,5х37,4х22,9 мм, теглото – 58 гр. Устройството ще се появи на пазара през ноември с цена 650 долара.

Подкрепи Economic.bg