Великобритания има нов престолонаследник

Катрин, херцогиня на Кеймбридж, е родила момче, съобщиха от двореца "Кенсингтън"

Автор: Силвия Георгиева

Катрин, херцогиня на Кеймбридж, е родила момче. От двореца "Кенсингтън" съобщиха, че това се е случило вчера малко преди 16:30 часа. Родилката е добре, а принцът на Кеймбридж, както ще бъде титлата му, тежи 3.8 кг. Принц Уилям е присъствал на раждането.

Името на детето, което един ден може да стане крал на Великобритания, все още не е известно и може да бъде обявено чак след няколко дни. Новороденото се нарежда на трето място в линията за онаследяване на британския трон.

Кралица Елизабет Втора, съпругът й принц Филип, дядото принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, както и родителите на Кейт вече са уведомени.

Вечерта от двореца "Кенсингтън" изненадващо обявиха, че променят дългогодишните правила за обявяване на раждането на детето в кралското семейство. Вместо да се направи с на официална бланка на Бъкингамския дворец, поставена на статив пред двореца, това ще стане с прессъобщение от "Кенсингтън".

За пръв път в историята новината бе разпространена по електронна поща и в "Туитър", едва след което бе задействана установената протоколна процедура.

Коментари: 0