Великобритания с нови правила за имигранти

Промените ще влязат в сила от 1 март

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Великобритания представи нови правила за имигранти, които ще влязат в сила от 1 март. Промените предвиждат установяване на минимален доход на всеки имигрант, работещ на Острова, с цел определяне на необходимостта от облаги, когато някой е класифициран като работник, а не като търсещ работа.

Всеки, който печели по 150 британски лири на седмица, което се равнява на 24 работни часа седмично при минимално заплащане във Великобритания, ще бъде класифициран като работник. Всеки, който взима по-малко от тази сума, ще бъде подлаган на допълнително проучване за определяне на статута му от гледна точка на икономическата му дейност, предаде TV 7.

Междувременно главата на католиците в Англия и Уелс Винсънт Никълс обвини политиците, че използват страховете на хората от проблемите на имиграцията. „Погрешно е да се твърди, че новодошлите са в тежест на икономиката. Британците трябва да признаят приноса на имигрантите за нашето добруване и икономиката ни“, подчерта архиепископът на Уелс. По думите му лидерите трябва да се позовават на „нещо по-нормално и по-съществено от страха“.

Имиграцията е гореща тема във Великобритания, която привлече вниманието след отмяната на ограниченията върху имиграция от България и Румъния тази година. Някои политици предупредиха, че Великобритания ще се наводни от източноевропейци, но до момента това не се случи.

Подкрепи Economic.bg