Всеки политик трябва да отговаря за постъпките си

Важното е избраниците ни да са читави като хора и добри професионалисти, коментира кметът на Стара Загора

Живко Тодоров:

3656 ~ 2 мин. четене

Привърженик съм на идеята, че всеки трябва да се доказва като личност в политиката. Колкото повече политиците чуват гласа на хората и работят за тях и имиджа на политиката, толкова повече доверието към институциите и към партиите ще бъде по-високо. Всеки персонално трябва да отговаря за постъпките си и да работи в полза на хората. Тези, които не го правят, естествено ще бъдат отхвърлени от политическата система и обществения живот. Това заяви в интервю по повод получаването на приза "Най-добър град за живеене" кметът на Стара Загора Живко Тодоров, предаде kmeta.bg.

Тодоров отбеляза, че протестите на хората за цената на електроенергията са справедливи. "Споделям притесненията им. С над 30% са увеличени сметките за ток и на общината. В тази посока сме солидарни с протестиращите. Те поискаха и по-голяма прозрачност и участие в постоянните комисии на общинския съвет и вече участват в тях. Благодарен съм на председателя на ОС Емил Христов, че откликна много бързо на тези основателни искания. Показахме, че сме готови да изслушваме и да се съобразяваме с рационалните предложения, когато вземаме важни за обществото решения", отбеляза още той.

Кметът на Стара Загора коментира и плановете за развитие Общината в близките месеци. "Предстои старт на интегрирания воден проект, на проектите за интегриран градски транспорт и зелена и достъпна градска среда, за изграждането на регионалното депо за отпадъци, нова спортни обекти и други. Тази седмица бе направена първа копка за модернизация на онкологичния център.  Обзавеждането му с нова модерна апаратура  ще повиши качествено диагностиката и лечението на туморните заболявания в областите на половин Южна България – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали", отбеляза той.

Тодоров заяви категорично, че няма опасност в условия на криза Общината да не може да съфинансира многото спечелени европроекти, които са на обща стойност над 150 млн. лв. "Разчетите ни са направени много добре. Започнахме мандата с наследен дълг от 5 млн. лв, който трябваше да връщаме, но завършихме първата година с 9 млн. лв излишък. Което показва, че политиката, която провеждаме, е правилна и успешна", заяви старозагорският кмет.

Той уточни, че неговите съграждани могат да бъдат спокойни. "Категорично няма да бъда в листите. Старозагорци са ме избрали да решавам проблемите им и аз ще изпълня ангажимента си", коментира Тодоров.

Подкрепи Economic.bg