Всеки трети не изключва телефона си в самолета

Федералната авиационна администрация на САЩ обмисля да промени политиката си относно употребата на електронни устройства на борда на самолетите

312 ~ 1 мин. четене

Преди всеки самолет да излети кабинният екипаж винаги напомня на пътниците да изключат всичките си електронни устройства. Проучване на Асоциацията за потребителска електроника (CEA) показа, че, всъщност, 30% от хората забравят да изключват електронните си устройства, особено смартфоните, предава Kaldata.

Голяма част от тези, които изключват телефоните си, всъщност не ги изключват напълно, а активират "самолетен режим", при който устройството остава включено, а се деактивира само клетъчното радио.

Проучването на CEA не е самоцелно. Федералната авиационна администрация на САЩ обмисля да промени политиката си относно употребата на електронни устройства на борда на самолетите. Администрацията вече позволи на пилотите да използват iPad в пилотската кабина. Сега те са на мнение, че и обикновените пътници трябва да получат това право.

"Пътниците в самолета разчитат на своите смартфони, таблети и електронни четци като на жизненоважни спътници", казва вицепрезидентът на СЕА Дъг Джонсън. Според него проведеното от фирмата му проучване ще помогне на Асоциацията да реши дали наистина да предприеме заплануваните промени или да остави нещата по старому.

Подкрепи Economic.bg