Възможни смущения на електрозахранването в центъра на София

Причината е началото на предварителни тестове на системата във връзка с изпълнение на модернизацията на подстанция "Средец"

136 ~ 1 мин. четене

Възможни са днес временни смущения в електрозахранването на някои централни райони на София, предупреждават от ЧЕЗ. Причината е началото на предварителни тестове на системата във връзка с изпълнение на модернизацията на подстанция "Средец" в столицата от 9:00 до 14:00 часа.

От компанията уточняват, че проектът е са стойност 8 млн. лева и неговото изпълнение е важно за повишаване на сигурността на електроснабдяването на София. Това било част от стратегия за подобряване на експлоатационното състояние на елементите от критичната инфраструктура, според която през следващите 10 години в модернизацията на съоръженията ще бъдат инвестирани 130 млн. лв.

В понеделник авария при ремонтни дейности остави центъра на София и още няколко квартала часове наред без ток. Прекъсването на електрозахранването спря и движението на трамваи и тролеите и предизвика затруднение в придвижването на хиляди граждани.

Подкрепи Economic.bg