За 22 минути от Обеля до Горубляне

Новата отсечка на столичното метро ще бъде открита от премиера Бойко Борисов и председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой

От "Обеля" през новата спирка в "Младост 3", до последната точка на метрото в София - бул. "Цариградско шосе", ще се стига само за 22 минути.

Днес следобед ще бъде официалното откриване на новоизградения участък „ж.к. Младост І – ж.к. Младост ІІІ – бул. Цариградско шосе” при Горубляне, в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова, транспортния министър Ивайло Московски, министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който идва на посещение в София.

За последния метродиаметър са инвестирани 150 млн.лв., като 35 от тях са за подземния паркинг на входа на столицата. Той може да се ползва свободно и в комбинация с метро.

Паркингът е на две нива, с 1300 паркоместа и има своята уникалност. Ако се ползва метрото, първите два часа престой е безплатен, а всеки останал час е по 50 ст. Ако се ползва само за престой, е по 1 лев на час.

Новите метростанции могат да издържат земетресение до 9-та степен по Рихтер. Има и най-модерна система за сигурност при пожар. На територията на новите метростанции има видеонаблюдение и 24-часово полицейско присъствие.

Коментари: 0