Затварят бул. „Черни връх“ за ремонт

Първият етап от разширението ще струва около 2 млн. лв.

3938 ~ 1 мин. четене

Столичният бул. "Черни връх" ще бъде затворен от понеделник заради ремонт. Участъкът е между улиците "Сребърна" и "Филип Кутев", съобщи заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов, цитиран от Фокус. Движението ще бъде спряно за месец и половина заради първия етап по разширението на булеварда между улица "Сребърна" и Околовръстното шосе. Реконструкцията предвижда цялостен ремонт на пътните платна, разширение, нови тротоари и осветление.

Любомир Христов поясни, че е предвиден обходен маршрут по улица "Филип Кутев", покрай Зоологическата градина, след това отново връщане на булевард "Черни връх". В обратната посока движението ще се извършва по същия начин.

Първият етап от разширението ще струва около 2 млн. лв. Проектът включва изграждане на инженерни мрежи, реконструкция на електроснабдителната мрежа, комуникации и водопровод. Любомир Христов съобщи, че до улица "Филип Кутев" не са разходвани публични средства за отчуждаване, тъй като собствениците на терените са ги дарили.

Вторият етап от разширението на бул. "Черни връх" ще е от улица "Филип Кутев" в посока Околовръстен път. "Вероятно следващата година ще успеем да приключим с проектирането и отчуждителните процедури", прогнозира Христов.

Подкрепи Economic.bg