Затварят кръстовището при Семинарията от днес

Започва бетонирането на надлеза

Снимка: БГНЕС

От днес до понеделник включително районът около кръстовището при Семинарията в София ще бъде изцяло затворен. Причината - започва бетонирането на надлеза.

Няма да можем да се движим и в двете посоки от Телевизионната кула до булевард „Никола Вапцаров”, както и в посока от химическия факултет до гара „Пионер” на Симеоновско шосе. Затварянето се налага и с цел безопасност. 

Очаква се движението по естакадата да бъде пуснато в средата на юли. Проектът е на стойност 16 милиона лева.

Промени настъпват и в маршрутите на автобусни линии 88, 94, 102 и 120. От днес до понеделник сутринта автобус 88 ще се движи от жк "Дружба 2" по маршрута си до гара "Пионер", наляво по бул. "Симеоновско шосе", наляво по бул. "Д-р Г. М. Димитров", надясно по бул. "Св. Климент Охридски" и по маршрута си до ж.к. "Дружба 2".

Автобус 94 в посока Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се движи до кръстовището на бул. "Д-р Г. М. Димитров" и ул. "Никола Габровски", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по бул. "Драган Цанков" през кръговото на бул. "Пейо К. Яворов" (Телевизионната кула), по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски" и обратно по маршрута си до бул. "Черни връх", обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по ул. "Никола Габровски" и по маршрута си до Студентския град.

Коментари: 0