Златев с мерки за ниски цени на горивата

Цените са непосилни и за потребителите, и за компаниите, заяви мениджърът на "Лукойл" в парламента

Генералният директор на "Лукойл-България" Валентин Златев ще представи на икономическия министър Делян Добрев пакет от мерки, с които се намалява тежестта от поскъпването на горивата. Това обяви самият Златев, който бе в парламента за среща на Конфедерацията на работодателите и индустриалците с ръководството на ДСБ, предаде Дарик.

„Когато се говори за цени на горивата, истината е, че те са непосилно високи, но истинският диалог в случая е кой какво може да направи те да станат по-поносими за потребителя. Да, високи са и ние страдаме точно толкова, колкото и българският потребител, но има реални неща, които реално могат да се направят, има неща, които са чист популизъм", каза Златев.

Да се махне популизмът от сериозната дискусия и да се говори какво може да направи държавата, какво може да направи "Лукойл" като производител, какво може да направят дистрибуторите на горива, за да бъде „по-поносим ударът върху потребителя", е виждането на генералния мениджър на "Лукойл" за България.

В тази връзка от „Лукойл" са поискали среща с правителството и утре ще разговорят с икономическия министър Делян Добрев, така че да се търси вариант какво може да се направи съвместно, за да се облекчи ударът върху потребителя, каза Златев.
 

 

 

Коментари: 0