Звезди бойкотират хотелите на султана на Бруней

Легендарните Beverly Hills в Холивуд и Dorchester в Лондон нежелани заради новия шариатски наказателен кодекс

Автор: Николай Марченко

Холивудските звезди бойкотират хотела Beverly Hills и други обекти на султаната Бруней, заради въвеждането на наказателния кодекс (НК) въз основа на шариата, информира BBC News.

Углавеният кодекс предвижда строги наказания за хомосексулизма, съпружеска изневяра, кражбите и аборта.

Сред звездите, които бойкотират хотелите, които са собственост на султана на Бруней, са комикът Джей Лено и тв водещата Елен ДиДженеръс.

На фона на настроенията на артистите, Общинският съвет на Бевърли Хилз, щата Калифорния, дори бе принуден да приеме резолюция, в която се осъжда новия НК на Бруней.

Също така ОС на Бевърли Хилс призова султаната да продаде Beverly Hills Hotel, макар и да не гласува бойкота му. Хотелът се смята за част от културата на Холивуд и дори не е мислим без известните си клиенти от гилдията на кинематографистите.

BBC припомня, че в изградения през 1912 г. хотел са отсядали Елизабет Тейлър и Ричард Бъртон, както и конорежисьорът и авиатор Хауърд Хюз.

Бойкотиран е и хотелът на султаната в Лондон – Dorchester. Срещу това да бъдат клиенти на обекта се обявиха писателят и актьор Стивън Фрай и милиардерът, основател Virgin Group Ричард Брансън. 

Коментари: 0