Airbus не може да достави самолетите си до Китай

Причината са регулациите в държавата

Airbus не може да достави самолетите си до Китай
4412 ~ 1 мин. четене
Компанията Airbus се нуждае от „благословията“ на Китай за доставянето на най-новите си самолети. Неотдадени самолети се трупат във фабриките на компанията във Франция и Германия.

Компанията планира продаването на близо 200 самолета Airbus в Китай тази седмица. Но китайските авиокомпании все още не са получили доставките на поръчаните от тях самолети, въпреки че те са вече произведени.

Това е така, тъй като китайският регулатор на авиацията все още не е позволил доставките на ключови модели на Airbus (EADSF).

В заводите на Airbus в Германия и Франция чакат повече от дузина A320neo и A321neos, някои от които са готови още през пролетта. Те чакат окончателното решение на Авиационната администрация на Китай. Около половин дузина А350 за китайски превозвачи чакат в главната централа на компанията в Тулуза, Южна Франция.

Спечелването на регулаторно одобрение в Китай, най-големият пазар на самолети в света през следващите две десетилетия, е от решаващо значение, тъй като Airbus и Boeing (BA) залагат бъдещите си надежди на Китай.
Подкрепи Economic.bg