Alibaba ще наеме 5000 души в следващите 10 месеца

Преминаването към дигитална трансформация за предприятията в Китай, което по-рано се очакваше да отнеме три до пет години, ще бъде ускорено

Alibaba ще наеме 5000 души в следващите 10 месеца

Снимка: БТА

1340 ~ 1 мин. четене

Китайският технологичен гигант Alibaba Group ще наеме 5000 души в световен мащаб за отдела си за облачни услуги, съобщава Reuters. Плановете на компанията са от сега до края на тази финансова година да намери персонал за области като база данни, сървъри, чипове и изкуствен интелект, се казва в изявление на дружеството днес.

„Преминаването към дигитална трансформация за предприятията в Китай, което по-рано се очакваше да отнеме три до пет години, сега вероятно ще бъде ускорено и ще приключи в рамките на една година“, казва Джеф Джанг, президент на Alibaba Cloud Intelligence.

„За да вървим напред с пълна скорост, ние не само изграждаме надеждни облачни технологии и услуги, но и инвестираме в световни ИТ таланти“, каза той.

Класиран от Gartner като най-големия доставчик на облачни услуги в Азиатско-Тихоокеанския регион, Alibaba Cloud непрекъснато разширява капацитета си, за да захрани дигиталната икономика на Alibaba. От избухването на Covid-19 компанията разшири облачните си технологии, за да даде възможност за отдалечена работа и обучение.

Финансовата година на Alibaba продължава до 31 март.

Подкрепи Economic.bg