Amazon дава £1000 бонус на всеки нов служител във Великобритания

Компанията изпитва силен недостиг на кадри заради коронакризата

Amazon дава £1000 бонус на всеки нов служител във Великобритания

Снимка: Unsplash

10221 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американският гигант за електронна търговия Amazon ще се опита да привлече нови служители във Великобритания чрез финансов бонус. На желаещите да се присъединят към екипа ѝ от складови работници в страната компанията ще предлага по 1000 британски лири, съобщава BBC. 

Онлайн гигантът обяви, че има спешна необходимост от персонал, за да запълни редиците си от складосъбирачи и опаковчици в центровете, които се намират в градовете Дарлингтън, Дартфорд, Суонзи, Редич и Ковънтри. От компанията посочват, че не е необходим предишен опит, за да заемат длъжността.

Освен бонуса за присъединяване, Amazon предлага ставка от 11.10 паунда на час, като извънредният труд ще се заплаща двойно, достигайки до 22.20 паунда на час.

Според официални данни на Националната статистическа служба (ONS) свободните работни места във Великобритания са достигнали рекордните 953 000 за трите месеца до юли. Според експертите липсата на желание за работа у британците се дължи на факта, че правителството продължава да изплаща COVID помощи към домакинствата. И по този начин хората нямат мотивация да се върнат отново на работа, тъй като и не малка част от тях се страхуват от новия Delta вариант на коронавируса.

От Amazon поясняват, че бонус схемата ще важи до 18 септември и подробна информация може да бъде намерена на сайта на компанията.

Онлайн търговецът не е единственият, който изпитва затруднение с намирането на персонал. Πpoизвoдитeлитe нa xpaнитeлни пpoдyĸти във Beлиĸoбpитaния oтпpaвиxa мoлбa ĸъм пpaвитeлcтвoтo дa пoзвoли нa зaтвopницитe дa ce пpитeĸaт нa пoмoщ зa peшaвaнe нa ĸpизaтa c paбoтнaта pъĸa.

Подкрепи Economic.bg